Takodje i ovaj recept-Đuveč sa pečurkama-se sprema veoma brzo.
Đuveč sa pečurkama:
Potrebni satojci: 500grama svežeg vrganja ili može i 250grama suvih vrganja ili drugih šumskih pečuraka. pola kilograma paprika, dva krompira, dve šargarepe, tri glavice crnog luka, dve šolje pirinča, jedna šolja soka ili pirea od paradajza, jedna kašika aleve paprike, so, biber, ulje.
Postupak pripreme:
Ispržiti sitno seckan luk i šargarepu na ulju, a zatim nakon što porumeni dodati pirinač i začine.
Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, kao i sitno sečenu papriku i kriške krompira, a zatim dinstati petnaest minuta.
Prebaciti u posudu, dodati pečurke sečene na komade i vode da prelije, pa peći u rerni pola sata na 200 stepeni Celzijusovih. Po želji mogu se dodati ljute papričice.
Prijatan obrok.
Đuveč sa pečurkama:
Potrebni satojci: 500grama svežeg vrganja ili može i 250grama suvih vrganja ili drugih šumskih pečuraka. pola kilograma paprika, dva krompira, dve šargarepe, tri glavice crnog luka, dve šolje pirinča, jedna šolja soka ili pirea od paradajza, jedna kašika aleve paprike, so, biber, ulje.
Postupak pripreme:
Ispržiti sitno seckan luk i šargarepu na ulju, a zatim nakon što porumeni dodati pirinač i začine.
Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, kao i sitno sečenu papriku i kriške krompira, a zatim dinstati petnaest minuta.
Prebaciti u posudu, dodati pečurke sečene na komade i vode da prelije, pa peći u rerni pola sata na 200 stepeni Celzijusovih. Po želji mogu se dodati ljute papričice.
Prijatan obrok.
![]() |
Djuvec sa pecurkama |
Нема коментара:
Постави коментар