Opet te palačinke... ovo puta u slanoj verziji.
Nakon slatke torte od palačinaka http://receptidomaci.blogspot.com/2015/07/brz-desert-torta-od-palacinki.html koju smo već predstavili, sada je na redu Slana torta od palačinki.
Slana torta od palačinki:
Potrebni sastojci:
Osam palačinki, tri jajeta, jedna kisela pavlaka, kečap, 400grama pečenice isečene na listiće, 400grama mocarela sira ili nekog druog po želji.
Postupak pravljenja:
Prvo ispeći palačinke a zatim ih ostaviti da se malo ohlade pre nego što se nanosi fil.
Nakon što su se palačinke ohladile, umutiti jaja i pavlaku a zatim u to dodati sto grama rendanog sira.
Pleh se naulji i stavi se prva palačinka. Palačinku premazati smesom od jaja, pavlake i sira, preko toga staviti pečenicu i onda dodati još malo sira.
Sledeći sloj ponovimo postupak, opet- palačinka-mazanje smesom od jaja, pavlake i sira-pečenica-sir-kečap. Kećap se stavlja na svaku drugu palačinku.
Kada potrošimo sve palačinke, torta se premaže sa malo pavlake a zatim prekrivena folijom peče se trideset minuta na 250 stepeni, i jos trideset minuta bez folije na 200 stepeni, kako bi se zapekla.
Nakon toga izvaditi tortu, ostaviti da se malo ohladi i uživati u obroku.
Prijatno.
Nakon slatke torte od palačinaka http://receptidomaci.blogspot.com/2015/07/brz-desert-torta-od-palacinki.html koju smo već predstavili, sada je na redu Slana torta od palačinki.
Slana torta od palačinki:
Potrebni sastojci:
Osam palačinki, tri jajeta, jedna kisela pavlaka, kečap, 400grama pečenice isečene na listiće, 400grama mocarela sira ili nekog druog po želji.
Postupak pravljenja:
Prvo ispeći palačinke a zatim ih ostaviti da se malo ohlade pre nego što se nanosi fil.
Nakon što su se palačinke ohladile, umutiti jaja i pavlaku a zatim u to dodati sto grama rendanog sira.
Pleh se naulji i stavi se prva palačinka. Palačinku premazati smesom od jaja, pavlake i sira, preko toga staviti pečenicu i onda dodati još malo sira.
Sledeći sloj ponovimo postupak, opet- palačinka-mazanje smesom od jaja, pavlake i sira-pečenica-sir-kečap. Kećap se stavlja na svaku drugu palačinku.
Kada potrošimo sve palačinke, torta se premaže sa malo pavlake a zatim prekrivena folijom peče se trideset minuta na 250 stepeni, i jos trideset minuta bez folije na 200 stepeni, kako bi se zapekla.
Nakon toga izvaditi tortu, ostaviti da se malo ohladi i uživati u obroku.
Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар