Piletina može da se sprema na bezbroj načina, i za ljubitelje piletine ne postoji loš recept sa istom.
Danas smo se odlučili za recept- Piletina sa kikirikijem-.
U daljem tekstu pročitajte kako se pravi.
Piletina sa kikirikijem:
Potrebni sastojci:
Pileće belo meso, crvena i zelena paprika, šargarepa, beli luk, crni luk, soja sos, kari, biber, 50grama prženog kikirikija.
Postupak pravljenja:
Pileće grudi se iseku na štapiće, preko njih se polije soja sos, biber i kari, i nakon toga ostaviti da odstoji desetak minuta.
Piletinu pržiti dok ne porumeni a zatim je izvaditi. U istom ulju gde se pržila piletina, propržiti crni i beli luk a zatim dodati papriku i šargarepu koje se takođe seku na štapiće.
Nakon što je povrće dovoljno omekšalo, u njega dodati proprženu piletinu i usitnjen kikiriki. U to se može dodati još malo soja sosa. U toku pravljenja dodavati so u zavisnosti od ukusa.
Predlažemo da se služi uz pirinač.
Prijatan obrok.
Danas smo se odlučili za recept- Piletina sa kikirikijem-.
U daljem tekstu pročitajte kako se pravi.
Piletina sa kikirikijem:
Potrebni sastojci:
Pileće belo meso, crvena i zelena paprika, šargarepa, beli luk, crni luk, soja sos, kari, biber, 50grama prženog kikirikija.
Postupak pravljenja:
Pileće grudi se iseku na štapiće, preko njih se polije soja sos, biber i kari, i nakon toga ostaviti da odstoji desetak minuta.
Piletinu pržiti dok ne porumeni a zatim je izvaditi. U istom ulju gde se pržila piletina, propržiti crni i beli luk a zatim dodati papriku i šargarepu koje se takođe seku na štapiće.
Nakon što je povrće dovoljno omekšalo, u njega dodati proprženu piletinu i usitnjen kikiriki. U to se može dodati još malo soja sosa. U toku pravljenja dodavati so u zavisnosti od ukusa.
Predlažemo da se služi uz pirinač.
Prijatan obrok.
![]() |
Piletina sa kikirikijem |
Нема коментара:
Постави коментар