уторак, 21. јул 2015.

Piletina sa kikirikijem

Piletina može da se sprema na bezbroj načina, i za ljubitelje piletine ne postoji loš recept sa istom.

Danas smo se odlučili za recept- Piletina sa kikirikijem-.

U daljem tekstu pročitajte kako se pravi.

Piletina sa kikirikijem:

Potrebni sastojci:

Pileće belo meso, crvena i zelena paprika,  šargarepa, beli luk, crni luk, soja sos, kari, biber, 50grama prženog kikirikija.



Postupak pravljenja:

Pileće grudi se iseku na štapiće, preko njih se polije soja sos, biber i kari, i nakon toga ostaviti da odstoji desetak minuta.

Piletinu pržiti dok ne porumeni a zatim je izvaditi. U istom ulju gde se pržila piletina, propržiti crni i beli luk a zatim dodati papriku i šargarepu koje se takođe seku na štapiće.

Nakon što je povrće dovoljno omekšalo, u njega dodati proprženu piletinu i usitnjen kikiriki. U to se može dodati još malo soja sosa. U toku pravljenja dodavati so u zavisnosti od ukusa.

Predlažemo da se služi uz pirinač.


Prijatan obrok.
Piletina sa kikirikijem




Нема коментара:

Постави коментар