Još jedan jednostavan, povoljan i bez recept na našem blogu. U pitanju su Pečurke sa sirom, koje se mogu služiti u raznim varijantama. Pravi gurmani im sigurno neće odoleti, a i kako bi.
Da predjemo na stvar.
Pečurke sa sirom:
Potrebni sastojci:
Što krupnije pečurke, paradajz, crni luk, beli luk, začini, kisela pavlaka i kačkavalj. Količine su proizvoljne.
Postupak pravljenja:
Prvo oprati pečurke, za koje smo rekli da bi trebale da budu što je moguće krupnije, zatim odvojiti drškice koje se iseckaju.
Nakon toga prodinstati beli luk, paradajz, drškice koje smo isekli i crni luk.
Po svom ukusu dodavati začine. So, biber, papriku itd.
Izmešati pavlaku i narendani sir i svaku pečurku napuniti sa tom smesom.
U vatrostalnu posudu sipati prvo prodinstane drške od pečuraka a zatim preko dodati kašiku prezli.
Preko toga poredjati punjene pečurke.
Peći u rerni petnaestak minuta.
Prijatno.
Da predjemo na stvar.
Pečurke sa sirom:
Potrebni sastojci:
Što krupnije pečurke, paradajz, crni luk, beli luk, začini, kisela pavlaka i kačkavalj. Količine su proizvoljne.
Postupak pravljenja:
Prvo oprati pečurke, za koje smo rekli da bi trebale da budu što je moguće krupnije, zatim odvojiti drškice koje se iseckaju.
Nakon toga prodinstati beli luk, paradajz, drškice koje smo isekli i crni luk.
Po svom ukusu dodavati začine. So, biber, papriku itd.
Izmešati pavlaku i narendani sir i svaku pečurku napuniti sa tom smesom.
U vatrostalnu posudu sipati prvo prodinstane drške od pečuraka a zatim preko dodati kašiku prezli.
Preko toga poredjati punjene pečurke.
Peći u rerni petnaestak minuta.
Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар