U ovom članku predstavljamo recept
Pužici sa sirom:
Potrebni sastojci:
250grama kvasca, 250mililitara mleka, jedna mala kašika šećera, jedna mala kašika soli, jedno jaje, 50mililitara ulja, 125grama margarina, pola kilograma brašna.
Za fil: Jedno jaje, 250grama sira
Postupak spremanja:
Izdrobiti kvasac, dodati šećer i malo mleka koje treba da bude mlako, ostaviti da nadodje.
Izmutiti jaje, ulje, so i malo manje od predvidjene količine margarina koji treba da se istopi, zatim dodamo narasli kvasac i ostatak mleka.
Mutimo varjačom i dodajemo po malo brašna sve dok ne potrošimo celu količinu. Mutimo dok testo ne počne samo da se odvaja od varjače. Ostavimo testo da raste.
Nakon toga testo istresemo na podlogu (posuti brašno po njoj), mesimo i razvijemo tanko u obliku pravougaonika. Ostatkom margarina premažemo testo, a zatim preko premažemo prethodno razmućenim jajetom i sirom.
Zavijemo rolat, obraćamo pažnju da je lepo oblikovano i sečemo proizvoljne komade koje slažemo u margarinom namazan pleh. Opet ostavimo da raste 25-30 minuta.
Nakon toga premažemo žumancem i pospemo susamom ili kimom. Spremno je za pečenje.
Prijatno.
Pužici sa sirom:
Potrebni sastojci:
250grama kvasca, 250mililitara mleka, jedna mala kašika šećera, jedna mala kašika soli, jedno jaje, 50mililitara ulja, 125grama margarina, pola kilograma brašna.
Za fil: Jedno jaje, 250grama sira
Postupak spremanja:
Izdrobiti kvasac, dodati šećer i malo mleka koje treba da bude mlako, ostaviti da nadodje.
Izmutiti jaje, ulje, so i malo manje od predvidjene količine margarina koji treba da se istopi, zatim dodamo narasli kvasac i ostatak mleka.
Mutimo varjačom i dodajemo po malo brašna sve dok ne potrošimo celu količinu. Mutimo dok testo ne počne samo da se odvaja od varjače. Ostavimo testo da raste.
Nakon toga testo istresemo na podlogu (posuti brašno po njoj), mesimo i razvijemo tanko u obliku pravougaonika. Ostatkom margarina premažemo testo, a zatim preko premažemo prethodno razmućenim jajetom i sirom.
Zavijemo rolat, obraćamo pažnju da je lepo oblikovano i sečemo proizvoljne komade koje slažemo u margarinom namazan pleh. Opet ostavimo da raste 25-30 minuta.
Nakon toga premažemo žumancem i pospemo susamom ili kimom. Spremno je za pečenje.
Prijatno.
![]() |
puž sir |
Нема коментара:
Постави коментар