среда, 22. јул 2015.

Sladoled, domaći sladoled

U ovom članku predstavićemo recept za sladoled koji se pravi u kućnoj varijanti.
Opcija za tako nešto je mnogo, danas predstavljamo jednu verziju a u narednim člancim možda i još po neku.


Sladoled:

Porebni sastojci za pravljenje sladoleda su:
Šest jaja, 300grama šećeram litra mleka.

Postupak pravljenja sladoleda:

Prvo stavite mleko da se kuva.
Dok se mleko kuva, izmutite šećer i jaja da se dobije masa.
Kada mleko prokuva, skinite ga sa vatre, zatim lagano sipajte izmućenu masu, mešajući sve vreme.
Kada se masa potpuno sjedini, vratite na vatru da opet proključa. Sve vreme mešajte.
Kada posudu skinete sa vatre, hladite je presipanjem iz suda u sud, uz neprekidno mešanje.
Nastavite mućenje mikserom kada se masa prohladi.
Hladan krem stavite u činiju, a zatim u frižider da se zamrsne.
Po svojoj želji možete dodavati sladoledu još neke sastojke (primer, komadiće keksa, čokolade...)

Prijatno rashladjivanje.


domaci sladoled





Нема коментара:

Постави коментар