уторак, 21. јул 2015.

Krompir, Pekarski krompir i Pljeskavice od krompira

U ovom članku pisaćemo o jelima od krompira, tačnije o:

-Pekarskom krompiru i

-Pljeskavicama od krompira


Hajde prvo da počnemo sa zanimljivijim tj.redjim receptom

Pljeskavice od krompira:

Potrebni sastojci:
Pola kilograma krompira, 100grama šunke, 100grama tvrdog sira, jedno jaje, 50grama prezli, so/začini


Postupak spremanja:
Skuvati krompir sa ljuskom a zatim ga oguliti i izrendati
Nakon toga dodati jaje, prezle, šunku iseckanu na sitne komade, rendani sir, i začine po želji.
Od dobijene mase napraviti veknu, iseći je na tanke kriške, zatim uvaljati u prezle i pržiti na ulju.

Prijatan obrok. Zanimljiv obrok.


pljeskavica od krompira




Dalje ćemo o pekarskom krompiru


Pekarski krompir:

Potrebni sastojci: Krompir, začini(so, vegeta, tucana paprika, biber...), luk, ulje ili mast, voda


Postupak spremanja:

Oprati krompir, ocistiti ga, a zatim ga iseci na kriške.
Dodati začine.
Naliti sa malo vode,  zatim odozgo staviti na nekoliko mesta mast ili dodati ulje.
Peći oko devedeset minuta na 220 stepeni.
Kada krompir postane mekan i upije tečnost onda je gotov. Servira se vruć, a mozemo dodati i uz domaću šunku ili slaninu ako imate.


Priajtno.


pekarski krompir

Нема коментара:

Постави коментар